Søndag d. 11. august 2019, Kl. 11:00 til kl. 12:00

Den 10. august 1569 udgav Hans Thomissøn Den danske Psalmebog – en salmebog med noder og tekster til 269 salmer. Det var ikke den første salmebog, der blev trykt på dansk grund, men den blev den første danske autoriserede salmebog. Det varede hele 130 år, inden der igen udkom en autoriseret salmebog, så ’Thomissøns Salmebog’, som den oftest kaldes, er stadig den danske salmebog, der har haft den længste levetid.

En væsentlig del af salmerne findes stadig i vores nuværende salmebog. Ved højmessen i Bov Kirke søndag d. 11. august kl. 11.00 vil vi markere dette jubilæum ved sammen at synge nogle af disse salmer, som altså har været sunget herhjemme så længe tilbage som i anden halvdel af 1500-tallet.

Maria Louise Odgaard Møller
Bov Kirke, Kirkevej 3, 6330 Padborg, Danmark