• Begivenheden har allerede fundet sted.
Onsdag d. 29. april 2020, Kl. 19:30 til kl. 21:30

Oplev en fortælling om sangens historie og rolle i Sønderjylland fra 1848 og frem. Hvordan sangen i slutningen af 1800-tallet udviklede sig i foreninger, forsamlingshuse og private hjem. Og hvordan de tyske myndigheder på alle måde prøvede at chikanere fællessangen i den danske del af befolkningen, fordi man forstod sangens betydning og evne til at skabe fællesskab.

Fortællingerne føres frem til sangens rolle i forbindelse med afstemningen og Genforeningen samt i tiden efter 1920.

Hele fortællingen understøttes af musik og sange undervejs – nogle frem-ført af Zenobia og andre som fællessange.

Trioen Zenobia, bestående af Louise Støjberg, Charlotte Støjberg og Mette Kathrine Jensen Stærk, er veletablerede fortolkere af den danske sangtradition.

Trioen har allieret sig med cand.mag. Elsemarie Dam-Jensen, museumsinspektør på Museum Sønderjylland – Kulturhistorie Tønder. Elsemarie har forsket i sangens historie i Sønderjylland og været medudgiver af flere bøger om emnet. Publikum kan glæde sig til en engageret fortælling om sangens vigtighed af musikere, der er rundet af den danske sangs ord og toner.

Arrangementet er støttet af Sangens Hus i anledningen af 100-året for Genforeningen 2020.

AFLYST! Kollund Kirke, Foredragskoncert om sang og genforening
Sted Kirkevænget 2, 6340 Kruså